torek, 15. december 2015

Prt v Dresden plate tehniki

Na našem Otoku zakladov smo se malo zbrcale in naredile en luškan izziv za dušo v patchwork tehniki. Izziv ni štel za nobeno nagrado, ni bilo nobenega glasovanja, lotile smo se ga le zato, da smo "skupaj" nekaj ustvarjale ter večina od nas spoznale novo tehniko šivanja. Ustvarjale smo v Dresden plate tehniki, kjer je motiv sestavljen iz delov, ki so podobne kravatam. Tehnika je zanimiva in prav nič zakomplicirana. Potrebujemo le šablono, ki si jo lahko izdelamo sami iz kartona ali papirja, lahko pa se kupi tudi plastična šablona v večih dimenzijah. Nekatere smo izdelale prt, nekatere tekač, celo okras za na vrata se je našel.

Sama sem izdela prt iz ene enote, tako da je celotna dimenzija velika 60 x 60 cm.


Pri izdelavi sem uporabila tipične novoletne barve, tako da prt ni ravno primeren za vse dni v letu.V vogalih in na rdečih poljih (tistih brez snežink), sem se pozabavala s tehniko prostoročnega prešivanja, vendar mi do solidnih rezultatov manjka še ogromno vaje in kilometrine.

In za konec še hrbtna stran prta, kjer se vidi, kje vse je bilo prešivano. 


Če želite videti, kaj so ustvarile druge punce, pokukajte na zgornji link Otoka zakladov, kjer so vsi izdelki zbrani na prvi strani, tam pa se nahaja tudi link do navodil za izdelavo Dresden plate tehnike.

In ker je prt ravno v prazničnih barvah, ga prijavljam k Vladki in Tini na izziv Ko me inspirira - Zimsko praznični aranžma.

8 komentarjev:

 1. Krasen prt si izdelala in zelo natančno šivala. :-)

  OdgovoriIzbriši
 2. Prvič slišim za to tehniko. Super je in občudujem tvoje natančne šive.

  OdgovoriIzbriši
 3. Maja...tole je pa izjemen prt...moj poklon!

  OdgovoriIzbriši
 4. Jaz vsemu temu pravim patchwork....pa očitno ne morem vse metat v isti koš. Čudovit je in ...ja itak...vse je na easy....samo šive poglej, stojijo v vrsti kot hiše v Trsti....kapo dol, res je lep. čao

  OdgovoriIzbriši
 5. Krasno si ga zašila. Najprej sem mislila, da je papir ;)

  OdgovoriIzbriši
 6. Lep je in primeren ravno za te praznike.

  OdgovoriIzbriši
 7. Prav čakala sem na kakšno takšno tvojo objavo, ker si mojstrica nitke in šivanke
  prečudovit je
  bravo
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši