nedelja, 23. november 2014

Stara cerkvica - drugič

Ta štampiljka od Magnilije mi je res všeč. Spominja me na zimske zasnežene večere, takšne, ko vse skrbi potisneš nekam stran ter se prepustiš užitkom, ki jih nudi narava.





Motiv sem tokrat pobarvala z navadnimi barvicami in belim špiritom. Pred kratkim sem kupila gladek akvarelni papir, ki naj bi bil tudi za mokro barvanje, vendar ko sem poskusila motiv pobarvati z distressi, je bil rezultat obupen. Torej mi ni preostalo drugega, kot da pobarvam s suhimi barvicami.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

Time for Magnolia challenge - #73 Use your Magnolia favourite stamp
Marvelous Magnolia  - Anything goes Christmas
Tilda's Town - #131 Joys of the season
Midweek Magnolias - Flourishes

20 komentarjev:

  1. Nič hudega, barvanje je krasno čudovit motiv in krasna voščilnica. Tudi sama sem pred kratkim kupila gladek aqua papir ampak 200 gramskega, ki ga dam še v laserski tiskalnik in moram reči, da sem zelo zadovoljna . Kopije krasne, barvanje na njem je pa čudovito. Mogoče je tvoj prelahek. čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, ni prelahek, saj je 270g, Bristol od Strathmore.

      Izbriši
  2. Kar se tiče Distressov in papirja sama imam rada 100% bombaž in gramaturo 300g, Carson je izdelal eno novo kolekcijo sedaj testiram
    voščilnica s tole staro švedsko cerkvico je pa res fantastična
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  3. Što se papira tiče ponekad stvarno naletiš na živi očaj.Kao odličan za ovo za ono, a na kraju katastrofa. :( Čestika mi je predivna.
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  4. Maja....zelo všečna zimska pokrajina in tudi z barvicami je čudovito pobarvana. Tudi sama sem učila kateri papir je primeren za mokro barvanja. Pri meni je bil problem ta, če sem imela 300 g papir in digi odtis, se je odtis vedno razmazal...pa čeprav sem dolgo čakala da se je posušil. Pred kratkim pa sem kupila akvarelni papir Artistico...točne grame ti še javim....in sem resnično zadovoljna. Krasno se barva tako z Distressi in akvarelnimi barvicami. Je pa res nekaj, na tržišču je tolikooo različnega papirja in se je ponavadi težko odločit kateri je pravi. Sama sem potrebovala kar nekaj mesecev, da sem izbrala pravega...pa še začetnik sem :((( Sem pokomentirala vse objave? Juuupiii zame ;))) En lep teden ti želim, Jana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za vse komentarje, ki si jih danes pustila na mojem blogu :) Janja mi je priporočila papir The Langton, extra smooth, grain satine, 300g, samo za enkrat še nisem prišla do njega, ga je pa ona zelo pohvalila in glede na to, da je mojstrica barvanja, je sigurno OK.

      Izbriši
  5. Krasna zimska pokrajina s podeželsko cerkvico.
    No, upam, da ti uspe najti primeren papir za akvarelno barvanje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako lepa zimska idila! Bristol papir sem tudi sama kupila pred kratkim, ker sem zasledila, da je super za peerless watercolors (to so posebne akvarelne barve na lističih). Nisem ga še preizkusila s temi barvami, sem pa nanj odtisnila štampiljke smrekic, pobarvane z distressi in popršene z malce vode, pa se mi je zdelo, da so se barve lepo prelile. Meni je zaenkrat všeč, ker je tako gladek in dokaj bel v primerjavi z večino ostalih akvarelnih papirjev. Na Strathmorovi spletni strani pri opisu tega papirja piše, da je za naslednje medije: Smooth - graphite pencil, colored pencil, charcoal, sketching stick, pen & ink, marker, mixed media, collage. Skratka, še vedno ga lahko uporabiš za barvanje z barvicami, tako kot pri tej čestitki :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ta motiv je res zelo prisrcen in lepo izpade. S temi papirji so res krizi in tezave. Sama ugotavljam, da je najlepse delati s papirji za olnje tehnike, saj lahko najbolj v plasteh dodajam vodo in barve, ne da bi se zacel luscit ali kaj podobnega.

    OdgovoriIzbriši
  8. Lovely creation! Thanks for joining us at TFMC.
    Hugs, Diana

    OdgovoriIzbriši
  9. Just gorgeous, thank you for playing along with us at TILDA'S TOWN this week & the very best of luck. Love Jane x

    OdgovoriIzbriši
  10. Beautiful Christmas card, love the snow effects and your choice of stamp. Thank you for joining us at Midweek Magnolias. Good luck! Hugs Suzi x

    OdgovoriIzbriši
  11. Tudi z navadnimi barvicami si čudovit motiv vasice lepo pobarvala. Lepo se imej, Janja

    OdgovoriIzbriši
  12. Tudi meni je zelo všeč..enkrat si jo bo že privoščila :)
    Zelo lepo si jo uporabila, pobarvana z barvicami je prav super. Čudovita voščilnica.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  13. What a beautiful winter card. I love the snow effects. Thank you so much for joining us at Tilda´s Town this week. Hope to see you again soon.
    Hugs Åsalill

    OdgovoriIzbriši
  14. Wonderful card! Beautiful Christmas view with all those snow. Thank you for joining us at Tilda' Town this week.
    Hugs, shien shien

    OdgovoriIzbriši
  15. Čestitke za zmago na Tilda's town s to očarljivo voščilnico. Kar se tiče papirja jaz prisegan na Langton 300 g HP (zelen ovitek).
    Lp, t.

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala vsem za oglede, komentarje in nasvete glede papirja :)

    OdgovoriIzbriši
  17. I miss this simple panoramic christmas card
    thank you for playing with us at Marvelous Magnolia
    hugs, Anny

    OdgovoriIzbriši
  18. No, kje sem se pa jaz vmes izgubila, da nisem videla vseh objav? Maja, tale voščilnica je zelo lepa, meni je všeč ker je pobarvana s suhimi barvicami, saj so mi izredno všeč in jih iskreno, vedno uporabim vsaj malce pri vsaki voščilnici. Te pa razumem zaradi papirja in sem z zanimanjem prebrala vse komentarje in nasvete, sem namreč čisto na začetku :)

    OdgovoriIzbriši