nedelja, 28. november 2010

Plavalka :)

Zdaj lahko rečem, da sem poleg vsega, kar je našteto v mojem profilu, tudi plavalka. 

V začetku oktobra sem začela dvakrat tedensko hoditi na treninge plavanja in počasi izboljševala svojo tehniko plavanja in se vsakič naučila česa novega. Včeraj pa je bila zame, kar se tiče plavanja, nova prelomnica, saj sem se prvič kot plavalka udeležila tekmovanja. Nastopila sem sicer samo v dveh disciplinah, 50 m prosto in 50 m prsno. Pri prvi disciplini se mi nič ni poklopilo, saj mi je že na začetku nagajal nosnik in sem ga med plavanjem snela, da se mi ne bi izgubil sredi bazena. In med tem, ko sem ga tlačila za kopalke, sem se že znašla pred steno, kar je pomenilo, da sem se celo ustavila, preden sem naredila obrat. Skratka, s tem nastopom nikakor ne morem biti zadovoljna.

Mnogo bolje pa je bilo pri prsnem, ki ga tudi raje plavam, saj ga tudi bolje obvladam. Glede na to, da se še nisem naučila pravilnega skoka v bazen, sem raje štartala kar iz bazena, vendar je to pomenilo precejšen zaostanek že v samem začetku. Kljub temu sem uspela premagati dve tekmovalki. Marsikdo bi se ob tem samo nasmehnil, vendar, ko si na štartu s samimi bivšimi tekmovalci oz. tistimi, ki že nekaj let pridno trenirajo, moram biti po mesecu in pol treninga tudi s takim rezultatom zadovoljna.

Pri plavanju je na tekmovanjih še ena prednost v primerjavi s kolesarstvom: pri ženskah so kategorije enako porazdeljene kot pri moških - na 5 let. V PSLO v kolesarstvu pa poznajo le dve kategoriji, pod in nad 40 let. Tekmovalk pa je v obeh športih približno enako. Včeraj sta bili povprečno dve tekmovalki na kategorijo, kar pomeni, da sem v obeh disciplinah zasedla 2. mesto v kategoriji. 

Mislim, da se bom kar še nekaj časa zadržala pri plavanju ;)

Naj na koncu pohvalim tudi svojega 7 letnega juniorja, ki sem ga vzela včeraj s sabo na bazen. Tudi on trenira plavanje, začel je lansko leto. Včeraj so poleg tekmovanja izvajali tudi Cooperjev test, pri katerem se meri, koliko metrov preplava plavalec v 12-ih minutah. Juniorja sem nahecala, da je poizkusil. . V 12-ih minutah je preplaval 450 metrov. Z rezultatom je bila zadovoljna tudi njegova trenerka Petra, ki je bila moja sotekmovalka v disciplini 50 m prsno.

3 komentarji: