nedelja, 25. september 2016

Top končan

Po skoraj štirih letih tuhtanja, delanja (in ne-delanja) ter ležanja v omari, je zgornji del pregrinjala za juniorja končno zaključen.



Pregrinjalo je nastajalo po korakih, saj nisem delala po nobem načrtu, temveč sem, ko je bil en sklop zaključen, tuhtala naprej.

Sprva je bilo mišljeno, da naj bi bil sestavljen iz malih "square dance" blokov, ko pa sem naredila prva dva, sem videla, da bo veliko blaga šlo v nič in da ga ne bom imela zadosti za celo pregrinjalo, zato sem nato naredila štiri bloke z večjimi "sqare dance" liki. Pa še vedno je bila poraba materiala ogromna, prav tako tudi odpadnega blaga.


Naslednji so nastali "obgrizeni jabolčki - apple core" - srednja vrsta. Ta mi je od vseh povzročala največ težav. Bilo je kar nekaj paranja, zamenjav barv, pa zaradi svoje specifične oblike še vedno ni povsem OK.

Najlažje pa mi je bilo sestavljati jadrnice. Na Pinterestu sem našla motiv, ga primerno povečala, krojenje in šivanje pa je bila, v primerjavi z jabolčki, prava poezija.


Nato je šlo pregrinjalo za skoraj pol leta ponovno v omaro, sledilo je sestavljanje vrst ter se danes zaključilo z okrasnim robom.




In sedaj.... ponovno za nekaj časa v omaro :) nato pa je potrebno najti ustrezno polnilo. Sledi pa prešivanje, za katerega pa še ne vem, kako se ga bom lotila.

8 komentarjev:

  1. Krasno ti je ratalo, kjub vsem naštetim problemom. Včasih je dobro se kar prepustiti kam te nosi in tako nastanejo take čudovite stvari. Mislim pa, da ga boš hitro končala, saj so večeri že fino hladni in se bo junior hotel pogreti pod odejo ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Moj poklon za tole pregrinjalo. Očitno je le dozorel v omari in ga boš zdaj dokončala.

    OdgovoriIzbriši
  3. Še ena, ki se globoko klanja temu patchworku. Ogromno dela, natančnosti...rezultat pa prekrasen...... moje sanje.....

    OdgovoriIzbriši
  4. O Maja, dokončaj ga! Tako lepo pregrinjalo bo, nikar ga ne pusti spet 4 leta čakati, da Junior prej ne odraste :)) Čudovito je, bravo za vse potrpljenje in voljo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Najprej čestitke za ta mega projekt, ki potrebuje samo še pikico na i, da bo zasijal v vsej svoji veličastnosti. Upam, da hitro najdeš rešitev za polnilo in se bo junior že to zimo grel pod to fantastično dekico.

    OdgovoriIzbriši
  6. Prečudovit izdelek vreden vsake pohvale.
    Maja škoda bi bilo, da bi še naprej ležal v omari. Lp

    OdgovoriIzbriši
  7. Globok poklon za tale mega projekt. Navadno stvari stečejo, ko jih pustiš malo na stran. Ampak, nikar ne čakaj predolgo s polnilom in prešivanjem. Otroci hitro rastejo. :-))

    OdgovoriIzbriši