ponedeljek, 20. junij 2016

Čokoladnica

Jutri sledi še zadnje dejanje juniorjevega letošnjega izobraževanja kar se tiče klavirja. Jutri imajo namreč zaključni nastop in podelitev spričeval. Letos bo dobil kar dve spričevali, saj mu je v enem letu uspelo narediti izpit tako za drugi kot za tretji razred klavirja.

V zahvalo za prizadevanje sem njegovi učiteljici klavirja naredila čokoladnico (za navodila sem pokukala k Zvonki), v katero sva z juniorjem vtaknila čokolado Merci.


Želela sem, da se že na prvi pogled vidi, da je čokoladnica povezana z glasbo, zato sem za črkami odtisnila dve notni vrstici.


V notranjosti pa sem odtisnila še klaviaturo, ki je ravno prav dolga, da sega od enega do drugega konca.


Junior obiskuje privatno glasbeno šolo, saj je bil lansko leto, ko smo ga prvič vpisali v glasbeno šolo že prestar, da bi ga v javni glasbeni šoli hoteli vpisati. In če želi, da se mu izobrazba prizna, mora opravljati izpit v javni glasbeni šoli. In ne glede na to, da sem zelo vesela in ponosna nanj, da mu je uspelo v enem letu narediti dva razreda, vseeno ostaja nekaj grenkega priokusa. V javnih glasbenih šolah namreč delajo razliko med svojimi učenci in zunanjimi. Zunanji imajo za izpit določenih več skladb, pa tudi ocenjujejo jih strožje. Juniorjeva učiteljica je še cel dan pihala od jeze, ko je videla, kako ravnajo z njenimi varovanci. Vtaknili so se celo v to, da ni OK, da junior doma igra na digitalnem pianinu, saj bi po njihovem menenju moral imeti doma klasični pianino ali pa kar klavir, pa tudi če bi bil čez dve sobi. Eh, morala sem se malo spihati, mi je takoj lažje ;)

Čokoladnico sem naredila na podlagi skice:

                                              

Na prvi strani pa so Divje vrtice Najlepšega para.

Voščilnico prijavljam:

- CRAFT-alnica - čokoladnica

- Najlepši par - galerija meseca junija

- CAS(e) this sketch - #177

13 komentarjev:

  1. Resnično prekrasna in zelo elegantna čokoladnica.
    O sistemu pa res ni za izgubljat besed, ker te močno pojezi. Ti se kar spihaj, je potem lažje. Tvojemu Juniorju pa še veliko glasbenih užitkov.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav, da si malo potarnala, saj res ni pravično. Sedaj je to za vama in lahko se oba, pa tudi učiteljica, veselite njegovega uspeha ter dveh narejenih razredov.
    Čokoladnica je krasna in lepa oblekica za Merci čokoladke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo Junior, čestitam!
    Čokoladnica pa je zelo lepa. Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. oo, prekrasno, tako postavitev, barvna kombinacija kot tinine vrtnice in všeč mi je ta pridih glasbe ... hvala, da si se nam pridružila v craft-alnici.
    ampak tole z glasbeno šolo mi je pa bedno, da je otrok kao prestar, da bi ga vpisali, po diskriminaciji malo diši. mi imamo tudi digitalni pianino pripravljen za naše otroke, ker nam je pač bolj praktičen, prav tako ga že dolgo igra naša prijateljica, ki je profi glasbenica in tudi uči v glasbeni šoli .. ne vem, v čem bi bil pa tu spet problem.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa smo spet pri naši slovenski faušiji. Ker če nisi naš, pa boš zdaj videl :(( Na žalost je tega še veliko preveč in vaš otrok jim je dokazal, da je nad tem. Čestitke in lepo zapakirana čokolada.

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasna zahvalnica. Čestitke Juniorju!

    OdgovoriIzbriši
  7. Luštno si jo zapakirala in okrasila z notami ter klavirskimi tipkami.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čudovita!
    Upam, da je šel nastop dobro in uspešno mimo
    čestitke tvojemu fantu
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  9. Najprej čestite Juniorju, tako se dela. Nikar naj se jim ne pusti. Na koncu zmagajo najbolj vztrajni in zavzeti in ne priviligirani.
    Zelo lepo čokoladnico si naredila za profesorico, všeč mi je skica po kateri si jo delala.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  10. Maja, ne dajte se in vztrajajte! Vsa polena, ki nam jih mečejo pod noge, so le spodbuda da se pogumno prebijamo dalje in tvoj fantič je več kot dokaz za to! Čokoladnica je prekrasna in zelo lepa zahvala za super učiteljico!

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lepo si zavila čokolado in tako bo sedaj še mnogo slajša v tem lepem ovoju :-))
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Čudovito si zasnovala in izdelala to prelepo čokoladnico, hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici, lp, T.

    OdgovoriIzbriši