torek, 19. april 2011

Toscana

Prejšnji teden sem se spet potepala, tokrat po Toscani. 

Toscana je čudovita pokrajina prepredena z griči, vrh katerih se postavljajo srednjeveška mesteca. Najbolj znani in največji mesti v Toscani sta Firenze in Pisa, vendar smo ju tokrat izpustili, saj smo se nahajali nekoliko bolj na jugu, v malem mestecu Montepulcianu


Montepulciano leži na najvišjem griču tam naokoli in premore celih 15 cerkva.

Ne prav daleč stran leži še eno zanimivo zgodovinsko mestece - Pienza.


Najlepše mestece, ki smo ga obiskali, pa je vsekakor Siena. Na skoraj vsakem koraku, boste v Sieni naleteli na podobo volkulje, ki doji Romulusa in Remusa. Legenda pravi, da je mesto Siena ustanovil Senius, sin Remusa. Najbolj zanimiv je glavni trg (ki sodi tudi pod Unescovo zaščito) in ima nenavadno obliko, kot nekakšna velika plitka skleda.Vendar Toscana niso le starodavna mesta. Toscana so tudi premožna posestva, do katerih navadno vodijo poti, z obeh strani obdane s cipresami.Namen našega potepanja ni bilo le ogledovanje znamenitosti in lepot Toscane, temveč predvsem kolesarjenje. Ker je Toscana, kot že prej omenjeno, precej gričevnata, priporočam, če boste šli tja kolesarit, da vzamete s sabo tudi kondicijo. Še kako jo boste potrebovali;)

4 komentarji:

 1. Pridna, ker si Toscano spoznavala s kolesa. Letos se odpravljava tja na dopust (kolo bo samo kot dodatek :)) in komaj čakam, da vidim ta lep, gričevnat svet.
  Hvala, ker si utrinke s kolesarjenja delila z nami!

  OdgovoriIzbriši
 2. Obožujem Toscano iz vseh zornih kotov. Še vedno pa je vprašanje, če bi se kdaj podala tja s kolesi. ;) Nisem ravno vzor športnika. Ampak na kakšni taki tratici pa bi z veseljem poležavala in gledala lepoto okoli sebe.

  OdgovoriIzbriši
 3. Po Toscani s kolesom, ni mačji kašelj, čestitam. Lp

  OdgovoriIzbriši
 4. Toscana je zelo lepa, moraš pa imeti veliko kondicije, da si jo raziskovala z kolesom. Bravo.

  OdgovoriIzbriši