sreda, 8. december 2010

Šolski božično-novoletni bazar

Tudi to leto je šolska skupnost za učence in njihove starše organizirala šolski božični-novoletni bazar. Na bazarju je možno kupiti voščilnice in novoletne okraske, ki so jih izdelali učenci. Zbrani denar pa gre v šolski sklad.

Letošnja novost je bila licitacija ročno izdelanih novoletnih smrečic. Vsak razred je prispeval po eno smrečico, opogumilo pa se je tudi nekaj posameznih učencev, ki so ustvarili svoje smrečice. Smrečice so bile raznolike: od papirnatih, lesenih, do smrečic narejenih iz lectovega testa.

Midva z juniorjem sva prispevala smrečico, narejeno iz stiroporja, posuto z umetnim snegom ter janeževimi zvezdicami:

Meni je bila najbolj všeč smrečica, izdelana iz filca:


Smrečica je sedaj v najini lasti.

Po uradnem delu, sva se udeležila delavnice, na kateri se je izdelovalo novoletne okraske. Nastalo je tole:


Ker je junior na delavnici "čist not padu", je dobil nekaj materiala še za domov, tako da imava za domačo nalogo izdelati še nekaj takšnih obeskov, ki bodo krasili najino novoletno smrečico.



2 komentarja:

  1. Krasni sta obe. Čudovito delo in super za takšne bazarje in delavnice.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako sem vesela, da sem našla eno smreko s šolskega bazarja na blogu. Jaz sem tudi hčerki pomagala pri izdelavi smreke in jo potem seveda odkupila. Nisem je sicer dala na blog , je bila pa tista, ki je bila izdelana iz papirja rdeče in zelene barve in vmes papirja iz not. Ja, letos je bilo zelo veliko izdelanih smrek v primerjavi s prejšnjimi leti.

    In lepo, da vem da je v moji bližini še ena ustvarjalna duša.

    OdgovoriIzbriši